Pisa Edu olarak 2024 yılı için İtalya’da düzenlediğimiz Yaz Okulu Programı başladı. Yaz Okulu koordinatörümüz Hande Hanım, öğrencilerimizi havaalanında karşıladı. Öğrenciler ve velilerimiz, İtalya’da yapılacak yaz okulu için oldukça heyecanlıydı.

Öğrenciler, İtalya’ya vardıktan sonraki ilk etkinlik gününde İtalyanca seviyelerini belirlemek amacıyla seviye tespit sınavına girdi. Seviye tespit sınavının ardından öğrencileri “benvenuti” partisi karşıladı.

Öğrenciler, ilerleyen günlerde yapılacak olan geleneksel lezzetlerin tanıtımı, yemek yapım kursları, müze gezileri ve İtalya’nın en meşhur şehirlerini gezecekleri için çok heyecanlı olduklarını dile getirdi. İki hafta sürecek pek çok etkinliği içinde barındıran yaz okulu etkinliği toplam iki hafta sürecek. Etkinliğin son gününde İtalya’nın Bologna şehrinden İstanbul’a hareket edecek uçakla öğrenciler yurda dönüş yapacaklar.

Yurtdışında eğitim fırsatı arayan öğrenciler için İtalyanca Yaz Okulu, akademik başarıyı desteklemeyi ve İtalyan üniversitelerine giriş süreçlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Program, haftanın belirli günlerinde düzenlenen yoğun ders saatleri ve zengin kültürel içerikli aktivitelerle öne çıkıyor.

İtalyanca Yaz Okulu, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 09.00-13.00 saatleri arasında, Salı ve Perşembe günleri ise 09.00-13.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasında dersler sunuyor. Öğleden sonraki saatler, özellikle konuşma pratiği ve kültürel etkinliklere ayrılıyor.

Program, 9 farklı dil seviyesinde sınıf seçenekleri sunmakta olup, her sınıf 10-13 kişiden oluşuyor. Öğrenciler, başlangıçta yapılan giriş testi sonucunda kendi seviyelerine uygun sınıflara yerleştirilerek İtalyanca dil sertifikası (CELI) sınavlarına hazırlanıyorlar. Hedef, öğrencileri en az B1 (CELI 2) İtalyanca yeterlilik seviyesine getirmek.

Kültür dersleri, yemek yapımı, müze gezileri, dans dersleri, moda tasarımı, opera, resim ve mobilya restorasyonu gibi çeşitli aktiviteler sunarak öğrencilerin İtalyan yaşam tarzına ve kültürüne daha yakın olmalarını sağlıyor.

Öğrenciler, konaklama için titizlikle seçilmiş ailelerde kalıyor ve ders saatleri dışında yakınlardaki geleneksel restoranlarında öğle yemeği yiyorlar. Ayrıca, her gün bir müze, kilise veya kültür merkezi ziyareti yaparak Floransa’nın zengin kültürel mirasını keşfetme fırsatı buluyorlar.

Ekstra Aktiviteler:

Galleria degli Uffizi, Accademia dell’Arte, Museo Vespa veya Parfüm Müzesi gibi müze gezileri
Pisa, Siena, Lucca gibi şehir gezileri
Yemek yapım kursları
Opera eserleri veya konserler (müsaitlik durumuna göre)
Floransa Dans Akademisi ziyareti ve dans dersleri
Gucci, Salvatore Ferragamo, Cantuccini Antonio Mattei gibi markaların müze ve sergi ziyaretleri ile geleneksel İtalyan lezzetlerini tanıma fırsatı
Bu program, öğrencilere hem dil becerilerini geliştirme hem de zengin kültürel deneyimler yaşama imkanı sunuyor. İtalyanca Yaz Okulu, yurtdışında eğitim arayışında olan öğrenciler için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Pisa Eğitim Danışmanlık İtalya’da bulunan devlet ve özel üniversitelerle birlikte çalışmakta ve öğrencilerin bu üniversitelere kayıtlarını yapmaktadır. İtalyan üniversiteleri hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru, kayıt işlemleri, vize ve oturma izni ve konaklama hizmetlerini öğrenmek için +90 212 544 24 15 ve +90 542 123 24 15 numaralarıdan bizi arayabilir veya info@pisaedu.com ‘a mail atabilirsiniz.